3 jela s kobasicama: Običnu namirnicu pretvorite u gurmanski obrok

Od pikantnih umaka, jednostavnih domaćih do zanimljivog britanskog jela pod nazivom pigs in a blanket.

Shutterstock

Kobasice su na prvi pogled prilično jednostavno meso, ali od ove namirnice možete napraviti jako ukusne i kreativne obroke. Jedan od recepata koji vam predlažemo je tzv. pigs in a blanket, recept koji vole Britanci, za one koji vole pikantna jela, predlažemo umak od piva i luka, a za ljubitelje tradicionalnih domaćih jela, tu su kobasice s dinstanim kiselim kupusom.

Želite li izraditi domaće kobasice, isprobajte naše recepte.

1. Pijane kobasice - pikantne u umaku od piva i luka

Sastojci:

  • 500 g kobasica
  • 700 g luka
  • 1 čaša piva
  • 1 ljuta papričica
Shutterstock 

Priprema:

Na ulju popržite kobasice, pa ih izvadite iz tave. Zatim na istoj tavi popržite nasjeckani luk. U tavu stavite preprženi luk pa dodajte kobasice (možete ih i narezati), nasjeckanu ljutu papričicu i začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

2. Kobasice omotane u slaninu - pig in a blanket

Sastojci

  • 12 kobasica
  • 12 kriški slanine
  • 4 listova kadulje
  • 4 grančice majčine dušice
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 žlice meda
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 grančica timijana
  • 2 lista kadulje
Shutterstock 

Priprema:

Preklopite po dvije ploške slanine i na to stavite list kadulje pa dodajte kobasicu i zarolajte. Postupak ponovite još 3 puta pa na isti način stavite slaninu samo sada na vrh stavite nasjeckani ružmarin i na to kobasicu. Zarolajte da dobijete još 3 kobasice. Na isti način napravite i preostale kobasice, samo kadulju i ružmarin sada zamijenite majčinom dušicom.

Kadulju, ružmarin i majčinu dušicu sitno nasjeckajte te pomiješajte s medom.

Kobasice posložite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 15 minuta.

Zatim prelijte glazurom i pecite još 6-7 minuta.

Postupak pogledajte u videu:

Pigs in blanket kobasice  youtube

3. Kobasice s dinstanim kiselim zeljem

Sastojci:

  • 500 g ocijeđenog kiselog kupusa
  • luk
  • listovi lovora
  • 1 žlica sjemenki kumina
  • kobasice
  • 1 žlica maslaca
Shutterstock 

Priprema:

Narežite luk i popržite ga na malo ulja. Kiseli kupus operite i ocijedite.

Kiseli kupus stavite na luk, podlijte vodom, dodajte mljevenu crvenu papriku, lovor i kumin i dinstajte pola sata ili dok sva voda ne ispari.

Zagrijte žlicu maslaca pa ispecite kobasice, povremeno ih okrenite da ne izgore. Možete ih narezati na kolutiće.