Krem juhe su omiljene zbog svoje bogate teksture i intezivnog okusa, savršene za punjenje organizma vitaminima. Donosimo vam 3 neodoljivih krem juha koje će zadovoljiti vaša nepca i postati stalni dio vašeg menia.
Krem juha od špinata
Sastojci:
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina
- 3 krumpira
- 300 g špinata
- sol, papar
- kurkuma
- kiselo vrhnje
Priprema:
U lonac stavite luk, mrkvu, peršin i prodinstajte sve skupa. Dodajte špinat i krumpir te zalite vodom da sve prekrijete. Kad je sve kuhano, povrće usitnite štapnim mikserom. Dodajte začine i poslužite uz žlicu kiselog vrhnja.
Krem juha od rajčice
Sastojci:
- 500 ml umaka od rajčice
- 3 krumpira
- 1 luk
- 2 mrkve
- 1 vezica peršina
- sol i papar
Priprema:
Povrće očistite, nasjeckajte i stavite u lonac da se kuha. Kad je kuhano, povrće usitnite štapnim mikserom. Dodajte umak od rajčice i začine, a zatim i peršin.
Krem juha od tikvica
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 krumpir
- mlijeko
- sol i papar
- kopar
Priprema:
U lonac stavite nasjeckane tikvice i krumpir, zalite vodom i kuhajte dok se sve ne skuha. Zatim usitnite štapnim miserom, zalite mlijekom i dodajte začine i nasjeckani kopar. Pričekajte dok prokuha i maknite s vatre.