Iako se za Cezar salatu mogu koristiti kupovni krutoni, ovaj hrskav dodatak omiljenom jelu možete napraviti i sami. Donosimo upute s YouTube kanala Dimitra's Dishes. Krutone možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi oko tjedan dana.
Sastojci
1 kruh
1/4 šalice maslinovog ulja
2-4 žlice maslaca, otopljenog
1-2 žličice češnjaka u prahu
1 čajna žličica soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra
2 žličice sušenog origana
Recept za krutone
Narežite
Kruh narezati na kocke približne veličine.
Otopite
Kockicama kruha dodajte otopljeni maslac, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol, papar i origano.
Pomiješajte
Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Pecite
Krutone posložite u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Na pola pečenja krutone okrenite na drugu stranu.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice