Varivo od mahuna s piletinom lagano je i hranjivo jelo idealno za toplije dane. Sadrži obilje povrća, a glavnu ulogu imaju mahunekoje sadrže vitamine C, K,A i B, ali i veliku količinu kalcija i željeza. Mahune sadrže malo kalorija, a mi smo pronašli recept koji ne sadrži zapršku.
Sastojci:
- 500 g mahuna
- 350 g piletine
- 1 glavice luka
- 2 mrkve
- svježi peršin
- malo kopra
- 1 žličica mljevene paprike
- sol
- papar
Priprema:
U tavu ulijte malo ulja, pa popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran. Mrkvu narežite na kolutiće, pa dodajte i sve zajedno dinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu narezanu na kockice, podlijte s malo voe i prijajte još 10 minuta. Dodajte mahune, sve zalite vodom te začinite. Kuhajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuhanja pospite sitno nasjeckanim peršinom i koprom. Prilikom posluživanja možete dodati kiselog vrhnja na vrh.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice