Batatje slatko povrće narančaste boje koji se kao i običan krumpir može spremati na razne načine. Sadrži puno vlakana i vitamina A, a odličan je za reguliranje razine šećera u krvi. Batat možete pržiti, peči, kuhati, a mi smo za vas pripremili recept za juhu od batata.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 30 g maslaca
- 2 luka
- 2 poriluka
- 2 češnja češnjaka
- 1 kg batata
- 1 žlica kumina u prahu
- 1,25 l pilećeg/povrtnog temeljca
- sol, papar
- 80 g vrhnja
Priprema:
Zagrijte ulje i otopite maslac u velikom loncu na srednjoj vatri. Kuhajte luk, poriluk i češnjak 5 minuta dok ne omekša. Dodajte batat i kumin, kuhajte još 3 minute uz miješanje. Kuhajte 20 minuta, dodajte temeljac, sol i papar. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 20 minuta na laganoj vatri dok batat ne omekša; kuhajte bez poklopca. Maknite lonac sa štednjaka. Miksajte štapnim mikserom dok ne postane glatko. Umiješajte vrhnje i poslužite.
Izvor: Recipetineats
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice