Kako napraviti najukusniji domaći kečap?

Umak od rajčice koji će obogatiti svaki vaš obrok

Shutterstock

Ovaj recept za domaći kečap umak ukusan je i savršen prilog za vaše hamburgere i krumpiriće. Osim toga, također je čest sastojak u receptima poput BBQ umaka ili marinada. Jednom kad otkrijete koliko ga je lako napraviti i koliko je ukusan, nećete više htjeti kupovati u trgovini.

Recept za domaći kečap

Sastojci:

  • 150 g koncentrata rajčice
  • 250 g pasirane rajčice
  • 20 g smeđeg šećera
  • 20 g šećera
  • 80 ml jabučnog octa
  • 150 ml vode
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • ¼ žličice luka u prahu
  • 1/8 žličice mljevenog cimeta

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u loncu srednje veličine, na srednje jakoj vatri. Pustite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Maknite s vatre, probajte, prilagodite začinima i ostavite da se ohladi.

Prebacite u steriliziranu staklenku, zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.