Pronašli smo za vas zanimljivu kombinaciju pive i sira u obliku peciva iz pećnice. Ovaj prilog idealan je prilog za nadolazeće večere uz gledanje utakmica europskog prvenstva do kojeg odbrojavamo još sitno.
Sastojci:
za 12 komada
- 815 g brašna za kruh
- 1 žlica instant kvasca
- 2 žličice soli
- 55 g maslaca
- 60 ml meda
- 480 ml piva
- 200 g cheddar sira
Priprema:
U zdjelu promiješajte brašno, kvasac, sol, 2 žlice omekšalog maslaca, med i pivo. Miksajte sve sastojke sa nastavkom za tijesto na niskoj brzini oko 4 minute. Povećajte brzinu na srednju i nastavite miješati još 2 minute, povremeno zaustavljajući kako biste ostrugali tijesto s kuke. Dodajte 115 g naribanog sira dok se ne sjedini.
Prebacite tijesto u lagano namašćenu zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se diže dok se gotovo ne udvostruči, oko 1 sat. Lagano namastite duplju tepsiju (22x30 cm). Istresite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki komad tijesta nježno oblikujte u kuglu i stavite u pripremljenu tepsiju.
Prekrijte tepsiju trpom i ostavite da se dižu 30-40 minuta, dok se izgledaju vidljivo napuhnute. Pred kraj dizanja zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Premažite rolice s 2 žlice otopljenog maslaca i na vrh svake stavite naribanog sira. Pecite dok se porumeni, a sir se rastopi; 17-22 minuta. Prije posluživanja osatvite ih da se ohlade.
izvor: cooking.nytimes