Počeo je karneval u Veneciji i Rio de Janeiru, gradovima koji imaju dugu povijest najpoznatijih karnevala u svijetu. Neki vrijeme poklada zovu i peto godišnje doba, a obilježava se karnevalskim povorkama, maskenbalima, a uz svako slavlje veže se naravno i hrana. Kad pomislimo na karneval i vrijeme poklada, prva hrana koja nam pada na pamet su krafne, ali u raznim dijelovima svijeta pripremaju se razna tradicionalna jela i slastice.

S portala StvarUkusa donosimo vam recept za brazilske kruščiće sa sirom, tradicionalna peciva koja se jedu u vrijeme poklada

Ova tradicionalna brazilska peciva izvornog naziva pão de queijo navodno potječu iz 18. stoljeća, a pripremaju se od brašna tapioke. Radi se o škrobu, bez glutena, koji se dobiva iz osušenog korijena tropske biljke kasave, a možete ga pronaći u trgovinama zdrave hrane.

U originalu ovi kruščići nisu bili sa sirom, koji je kasnije s vremenom postao neizostavan dio recepta. Možete koristiti bilo koji sir koji volite, ali najbolji je intenzivniji okus poput cheddara ili parmezana.

Sastojci

170 g tapioka brašna
165 ml mlijeka
80 ml maslinovog ulja
70 g naribanog sira cheddara
1 veliko jaje
1 čajna žličica soli

Recept za brazilske kruščiće sa sirom

11:54
Korak 1

Izmiksajte

Sve sastojke, tapioka brašno, mlijeko, ulje, naribani sir, jaje i sol stavite u blender ili mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

12:01
Korak 2

Oblikujte

Pleh premažite uljem, uzimajte male količine tijesta, oblikujte kuglice i poredajte na pleh, pazite da između svake ostane razmak.

12:02
Korak 3

Pecite 

Pecite na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu.