Bilo da su slane ili slatke, kiflicama nitko ne može odoljeti. Ove kukuruzne kiflice se brzo i lako pripremaju, a možete ih i puniti nadjevom po želji.

Sastojci za tijesto:

1 kocka svježeg kvasca
200 ml mlijeka
2 žličic ešećera
300 g kukuruznog brašna (ne krupice!)
300 ml vode
1 žlica soli
500 g glatkog brašna
150 ml suncokretovog ulja

Premaz:

1jaje
sjemenke sezama (po želji)

Priprema:

U toplom mlijeku otopite izmrv­ljeni kvasac sa šećerom i ostavite na 10 minu­ta da se digne.

Kukuruzno brašno prelijte s kipućom vodom kako bi omekšalo. Kad se malo ohladi, dodajte sve ostale sastojke i otopljeni kvasac, pa umijesite tijesto. Po potrebi dodajte još mlijeka, ali tijesto ne smije biti ljepljivo. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči. Tijesto podijelite na 8 dijelova i svaki razvaljajte u krug.

Svaki krug podijelite na 8 trokuta. Na svaki trokut stavite nadjev po želji ili ostavite prazno pa zamotajte. Složite na lim za pečenje oblo­žen papirom za pečenje i pustite da se dižu još 15 minuta.

Umutite jaje i njime premažite kiflice. Pospite s malo soli ili sezamom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 15 – 20 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

izvor: index.hr