Kiflice mogu biti odličan doručak ili zalogajčić na druženjima kad vam dođu gosti. Pronašli smo recept za kiflice koje ostaju sočne danima, a tajna je u jogurtu i minealnoj vodi.
Sastojci:
- 2 dcl čvrstog jogurta
- 300 ml mineralne vode
- 1 žličica soli
- 550 g brašna
Punjenje:
- 150 g špinata
- sir
- jaje
Premaz:
- 150 g maslaca
- 100 ml ulja
Priprema:
Od jogurta, vode, soli i brašna zamijesite glatko tijesto. Podijelite tijesto na 12 bula, dobro pobrašnite i ostavite sa strane na 20 minuta. Bulu razvaljajte valjkom u krug i premažite maslacem i uljem, stavite na tanjur.
Tako razvaljajte sve bule i rasporedite po tanjuru. Premažite podlogu za rad maslacem i uljem, svako tijesto razvucite poput pite da dobijete jako tanko tijesto. Na kraj tijesta stavite punjenje od špinata i sira i zamotajte nadjev u tijesto. Premažite maslace i uljem i posipajte sezamom. Kiflice stavite peći oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
Cijeli postupak pronađite na linku.