Mrkva održava sočnost pa u ovim slasnim muffinima možete uživati čak do pet dana. U pitanju je zaista jednostavan recept i odličan način da potrošite ostatke mrkve. Ako želite, dodajte i i grubo nasjeckane orahe za dodatnu teksturu.

Sočni muffini s mrkvom

Sastojci:

300 g brašna
11/2 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
2 žličice cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
2 velika jaja, sobne temperature
50 g suncokretovog ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
170 g smeđeg šećera
150 g mlaćenice
200 g naribane mrkve

Priprema:

U manju posudu prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet i muškatni oraščić i ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer, ulje, vaniliju i mlaćenicu. Suhe sastojke dodajte u mješavinu s jajima pa miješajte dok se ne sjedine. Na kraju dodajte naribanu mrkvu.

Kalup za 12 muffina lagano nauljite ili stavite košarice za muffine. Napunite svaki kalup skoro do vrha, ali nemojte pretjerati jer može iscuriti tijekom pečenja. Pecite ih 20-25 u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.