Hrenovke   u tijestu su omiljena grickalica koja osvaja svojim jednostavnim, ali ukusnim spojem mekanog tijesta i sočnih hrenovki. Ovaj klasičan snack idealan je za zabave, druženja ili kao brz i zadovoljavajući zalogaj kada ste u pokretu. Bilo da ih poslužujete uz umak ili samostalno sigurno će postati hit među vašim gostima i obitelji. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 žlica šećera
  • 15 g suhog kvasca
  • 2 žlice soli
  • 500 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kg mini hrenovki
  • 1 jaje

Priprema:

U toplu vodu stavite šećer i kvasac, pomiješajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta. 

U zdejlu za miješanje stavite brašno i sol i promiješajte. U brašno dodajte nadošli kvasac i gotovo cijelo ulje. Ostavite malo da tijesto kasnije još premažete. Umjesite tijesto od ostalih sastojaka. Premažite lagano ulje i prekrijte krpom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Dok čekamo da tijesto naraste skuhamo hrenovke i izvadimo ih na čistu krpu da se ocijede. 

Tijesto premijesite i podijelite na 3 dijela. Svaki dio razvucite oko 70 cm, širine otprilike 25 cm. Nožem za rezanje pice narežite tijesto na trakice i omotajte hrenovke trakicama. 

Ostavite da se tijesto diže još 30 min, zatim ih premažite jajetom i stavite u pećnicu. Pecite oko 20 minuta dok ne porumene.