Hrenovke u tijestu su omiljena grickalica koja osvaja svojim jednostavnim, ali ukusnim spojem mekanog tijesta i sočnih hrenovki. Ovaj klasičan snack idealan je za zabave, druženja ili kao brz i zadovoljavajući zalogaj kada ste u pokretu. Bilo da ih poslužujete uz umak ili samostalno sigurno će postati hit među vašim gostima i obitelji.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 žlica šećera
- 15 g suhog kvasca
- 2 žlice soli
- 500 ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kg mini hrenovki
- 1 jaje
Priprema:
U toplu vodu stavite šećer i kvasac, pomiješajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
U zdejlu za miješanje stavite brašno i sol i promiješajte. U brašno dodajte nadošli kvasac i gotovo cijelo ulje. Ostavite malo da tijesto kasnije još premažete. Umjesite tijesto od ostalih sastojaka. Premažite lagano ulje i prekrijte krpom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Dok čekamo da tijesto naraste skuhamo hrenovke i izvadimo ih na čistu krpu da se ocijede.
Tijesto premijesite i podijelite na 3 dijela. Svaki dio razvucite oko 70 cm, širine otprilike 25 cm. Nožem za rezanje pice narežite tijesto na trakice i omotajte hrenovke trakicama.
Ostavite da se tijesto diže još 30 min, zatim ih premažite jajetom i stavite u pećnicu. Pecite oko 20 minuta dok ne porumene.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice