Jedini recept za palačinke koji uspijeva svima

Donosimo starinski recept za palačinke nakon kojeg nećete tražiti bolji.

pixabay

Nitko ne može odoljeti palačinkama. Bilo da je slano ili slatko, ovo jelo je izbor svih generacija.

Mekane i pjenaste palačinke teško je postići ako nemate dobru tavu i dobar recept. Zato vam danas donosimo starinski recept za palačinke nakon kojeg nećete tražiti bolji. A najbolje je što ovaj recept uspijeva svima.

Sastojci:

3 jaja
2 velike žlice šećera
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma

A recept za zdraviju verziju palačinki potražite OVDJE

Priprema:

Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.

Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom. Palačinke možete namazati domaćim džemom od jagoda bez šećera i konzervansa ili namazom od lješnjaka.

Shutterstock