Slavni francuski chef Pierre Herme po mišljenju mnogih uvjerljivo je najbolji slastičar na svijetu koji radi najljepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagrije mlijeko pa tek onda dodati sve sastojke.
Tako se bolje povežu, a tijesto je mekano i prozračno. Palačinke možete služiti uz slatke ili slane namaze.
Sastojci:
200 g brašna
50 g šećera
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
5 jaja
korica četvrtine limuna
korica naranče
10 ml ruma
100 g maslaca
Priprema:
Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte ostruganu mahunu vanilije i ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizira. Kad se mlijeko ohladi, procijedite ga. Za to vrijeme otopite maslac i ostavite da se ohladi. Sitno naribajte koricu limuna i naranče i dodatjte šećer.
U zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer i napravite udubinu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom. Pjenjačom izmiješajte tekuće i suhe sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
Kad dobijete glatku smjesu dodajte otopljeni maslac i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrijte tavu i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego što su na dnu potpuno pečene.
Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljenu čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice