Ako ste u potrazi za zdravijim varijantama palačinki, isprobajte recept bez brašna. Umjesto brašna koristite zobene pahuljice, odnosno domaće zobeno brašno, a umjesto kravljeg mlijeka možete koristiti biljni napitak.

Sastojci za 10 palačinki:

200 g mljevene zobene pahuljice (ili zobeno brašno)
35 g gustina
1/4 žličice soli
2 jaja
360 ml mlijeka
360 ml vode

Priprema:

Umutite dva jaja pa im dodajte mljevene zobene pahuljice. Promiješajte pa dodajte gustin i ponovno promiješajte. Postepeno dodajte mlijeko i vodu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, da zobene pahuljice upiju tekućinu. Lagano pouljenu tavu zagrijte na srednje jakoj vatri, zatim malom kuhačom ulijte tijesto, vrteći tavu da se ravnomjerno rasporedi. Pržite minutu-dvije pa okrenite i pržite još 30 sekundi, te punite po želji.

Postupak pogledajte u videu: