Jednostavna ideja za večeru iz tave su grčke pogačice

Recept da grčke pogačice poznatije pod imenom flat bread koje možete puniti dodacima ili servirati uz namaz po izboru

Shutterstock

Pripremite ukusne grčke pogačice i razveselite sve svoje ukućane. Grčke pogačice ili flat bread odlična je zamjena za kruh, a jednostavne su za pripremiti. Možete ih poslužiti uz namaz ili ih napuniti dodacima po izboru. 

Sastojci:

  • 675 g brašna
  • 1,5 žličice kvasca
  • 1,5 žličice soli
  • 1,5 žličice šećera
  • 340 ml vode

Priprema:

U veliku zdjelu dodajte brašno, kvasac i promiješajte. Posolite, umutite pa dodajte šećer i ponovno umutite. Ulijte toplu vodu i drevenom kuhačom nježno miješajte.

Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite 3-4 minute dok tijesto ne postane glatko i elastično. Oblikujte tijesto u kuglu i stavite u čistu zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 2 sata. 

Tijesto podijelite na 6 dijelova i svaki oblikujte u kuglu. Na lagano pobrašnjenu površini, valjkom za tijesto razvaljajte u krugove. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i kada je vruća dodajte jednu pogaču i pecite s jedne strahne 3-4 minute dok ne porumeni, okrenite i pecite 1 minutu te pokapajte s malo maslinovog ulja. Ponovno okrenite, svaku pogačicu pecite ukupno 6-7 minuta. Pita bi trebala biti zlanosmeđa kada je gotova. Ostavite sa strane i ponovite dok ih sve ne pripremite. 

Uz ove pogačice preporučamo vam da servirate namaz od tikvica i paprika, baba ganoush ili domaću pileću paštetu