Osim humusa i falafela, baba ganoush je jedan od najpopularnijih namaza porijeklom s Bliskog istoka. Priprema se od patlidžana i maslinovog ulja, ali možete da dodate i tahini i začine po želji.
Sastojci:
- 2 pečena patlidžana srednje veličine
- 1/4 šalice tahinija
- 3 žlice limunovog soka
- 2 češnja češnjaka
- 2-3 žlice maslinovog ulja
Shutterstock
Priprema:
Patlidžan prerežite na pola, pa ga stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja. Posolite i popaprite te pecite na 220°C oko 45-60 minuta. Izvadite i stavite ga u blender s tahinijem, limunovim sokom, češnjakom i maslinovim uljem. Kada smjesa postane kremasta, prestanite miksati. Stavite u hladnjak na 30 minuta da se okusi prožmu. Ukrasite mljevenim papirom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice