iskoristite pileća prsa za pripremu domaćeg namaza. Vrlo se jednostavno priprema, dovoljno je samo skuhati meso i izmiksati u blenderu. Najvažnije je da iskoristite vodu u kojoj se kuhala piletina. Šalicu vode ostavite sa strane i dodajte je prilikom miksanja paštete, ovisno o tome kakvu gustoću volite.
Gotovu paštetu prebacite u sterilizirane staklenke s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.
Sastojci
500 g pilećih prsa
1 manji luk
1 žlica kapara
8 malih kiselih krastavaca
1 limun
1 žlica senfa
sol, papar
Recept za domaću pileću paštetu
Skuhajte
Iscijedite sok jednog limuna. Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi, pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće.
Pirjajte
Pirjajte luk na maslinovom ulju sve dok ne poprimi zlatnu boju.
Pomiješajte
Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina.
Izmiksajte
Izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice