Tortiljesu najpoznatiji specijalitet meksičke kuhinje i jako su jednostavnhe za napraviti. Mogu se puniti na sve načine i u svikm kombinacijama. Fine su i hladne i tople. Najčešće se spremaju na meksički način, a mogu biti s piletinom, junetinom, svinjetinom ili povrćem. Za danas vam preoručamo tortilje iz pećnice s mljevenim mesom koje će razveseliti vašu obitelj.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- meksički začin za taco
- 1 luk
- 1/2 konzerva kukuruza
- 1/2 konzerva graha
- passata rajčica
- paket tortilja
- 250 g ribane gaude
Priprema:
Začinite meso
U zdjelu stavite mljeveno meso i začinite začinima. Narežite luk i stavite ga dinstati na zagrijanu tavu.
Dinstajte luk
Nakon što luk dobije zlanu boju, dodajte meso i sve pecite dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte grah i kukuruz
Pred kraj dodajte grah i kukuruz, miješajte dok se sve ne poveže. Prelijte passatom od rajčice, pazite da ne pretjerate u količini. Smjesom napunite tortilje.
Složite tortilje
Pleh obložiti papirom za pečenje, pa posložite tortilje u tepsiju. Po tortiljama prospite ribane gaude.
Ispecite tortilje
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice