Tortiljesu najpoznatiji specijalitet meksičke kuhinje i jako su jednostavnhe za napraviti. Mogu se puniti na sve načine i u svikm kombinacijama. Fine su i hladne i tople. Najčešće se spremaju na meksički način, a mogu biti s piletinom, junetinom, svinjetinom ili povrćem. Za danas vam preoručamo tortilje iz pećnice s mljevenim mesom koje će razveseliti vašu obitelj. 

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • meksički začin za taco
  • 1 luk
  • 1/2 konzerva kukuruza
  • 1/2 konzerva graha
  • passata rajčica
  • paket tortilja
  • 250 g ribane gaude

Priprema:

16:39
Korak 1

Začinite meso

U zdjelu stavite mljeveno meso i začinite začinima. Narežite luk i stavite ga dinstati na zagrijanu tavu. 

16:48
Korak 2

Dinstajte luk

Nakon što luk dobije zlanu boju, dodajte meso i sve pecite dok ne dobije smeđu boju. 

16:48
Korak 3

Dodajte grah i kukuruz

Pred kraj dodajte grah i kukuruz, miješajte dok se sve ne poveže. Prelijte passatom od rajčice, pazite da ne pretjerate u količini. Smjesom napunite tortilje. 

16:48
Korak 4

Složite tortilje

Pleh obložiti papirom za pečenje, pa posložite tortilje u tepsiju. Po tortiljama prospite ribane gaude. 

16:48
Korak 5

Ispecite tortilje

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta.