Jaja i zobene pahuljice vjerojatno se često mogu pronaći na vašem jelovniku ujutro, a u ovom predivnom složencu možete ih spojiti sa slaninom i vrhnjem za kuhanje te zapeći u pećnici. Ova brza i jeftina večera zasitit će vas nakon dolaska s posla, a svidjet će se i vašim ukućanima. 

Pogledajte trik profesionalnog kuhara za savršeno hrskavu slaninu.

Sastojci

  • 100 g slanine
  • 1 šalica kukuruza
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1 mladi luk
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 70-100 g tvrdog sira

Recept za jaja sa slaninom i zobenim pahuljicama

13:15
Korak 1

Popržite

Na suhoj tavi popržite slaninu dok ne postane hrskava pa dodajte kukuruz.

13:20
Korak 2

Pomiješajte

Pomiješajte nasjeckani mladi luk, jaja, zobene pahuljice pa dodajte preprženu slaninu i kukuruz.

13:21
Korak 3

Ulijte vrhnje

Sve dobro izmiješajte pa ulijte vrhnje za kuhanje. Začinite po želji i promiješajte.

13:21
Korak 4

Pecite

Izlijte u malo nauljenu tepsiju i pospite naribanim sirom. Pecite u pećnici na 180°C oko 20-25 minuta.