Mekana i sočna torta od palačinki koja nestaje u trenu

Jednostavna torta koja se sastoji od palačinka i najfinije slastičarske kreme

Shutterstock

Palačinke torta ili Crepe torta je osvježavajuća i lagana torta punjena pravom slastičarskom kremom poslužena sa šumskim voćem na vrhu. Palačinke možete napraviti i dva dana prije i čuvati u hladnjaku, a tortu obavezno napravite dan prije serviranja, kako bi se što bolje povezala. Recept je idealan za ljetne dane jer osvježava i pun je najukusnije kreme od vanilije.

Sastojci:
Krema:

  • 8 žumanjaka
  • 55 g gustina
  • pola žličice soli
  • 200 g šećera
  • 945 ml mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • 4 žličice ekstrakta vanilije
  • 475 ml gustog vrhnja

Palačinke:

  • 710 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 240 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 g praška za pecivo
  • 1 maslac
  • šlag
  • 3 žlice šećera u prahu
  • ekstrakst vanilije
  • kupine
  • borovnice
  • maline

Priprema:

U metalnog zdjeli izmiješajte pjenjačom žumanjke, gustin, sol i 100 g šećer, dok se ne sjedine. U loncu na srednjoj vatri zagrijte mlijeko i 100 g šećera, miješajući dok se šećer ne otopi i mlijeko ne počne kuhati na pari. Neprestano mutite, zagrijano mlijeko i šećer ulijte u smjesu od jaja. Mješavinu od jaja i mlijeka ulijte u lonac i kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok krema za tijesto ne zakipi i ne postane pudingasta. Kuhajte, miješajući, a zatim maknite s vatre. Umiješajte maslac i vaniliju.

Vruću slastičarsku kremu izlijte na obrubljeni lim za pečenje i pokrijte plastičnom folijom, pritiskajući izravno na kremu. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi. 

U velikoj zdjeli miješajte vrhnje dok se ne formira šlag. Hladnu slastičarsku kremu prebacite u drugu zdjelu i miješajte dok ne postane glatka. Četvrtinu šlaga umiješajte u slastičarsku kremu dok se ne sjedini. Pomoću lopatice pažljivo umiješajte preostali šlag. Ohladite kremu.

U blenderu pomiješajte mlijeko, jaja, brašno, vaniliju, sol, prašak za pecivo i 4 žlice maslaca dok ne postane glatka smjesa. U velikoj neprianjajućoj tavi na srednjoj vatri otopite malo maslaca. Potrebno je dobiti između 18-20 palačinki. 

pixabay 

Palačinke možete pripremiti dan prije.

Uzmite okrugli pladanj i stavite prvu palačinku. Rasporedite pola žlice kreme po vrhu, na vrh stavite drugu palačinku. Ponavljajte dok ne potrošite sve palačinke i cijeli kremu. 

Tortu stavite preko noći u hladnjak. 

U velikoj zdjeli izmiksajte šlag, šećer u prahu i vaniliju dok se ne formira u šlag. Namažite na vrh torte i ukrasite bobičastim voćem. 

izvor: delish