Kada ste u stisci sa vremenom za spremanje ručka, spremite pohane palačinke koji možete esti više dana. Jednostavne su za napraviti, a sve što vam treba su palačinke, šunka, sir i namjernice za pohanje. Lako ih možete jest,a praktičlne su za uzet kao obrok na posao. Uživajte u ovom ukusnom jelu uz umak po izboru. 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 žlica šećera
  • 250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
  • 350 ml mlijeka
  • 1 dl mineralne vode
  • malo soli
  • 2 žličice ulja
  • brašno
  • jaje
  • krušne mrvice
  • šunka
  • sir

Priprema:

Pjenasto umutite cijela jaja, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli. Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom. Ispecite pačainke.

Kada se palačinke ohlade, punite ih narezanom šunkom i sirom. Motajte ih tako da krajeve preklopite i zarolajte s drugih krajeva. Palačinke pohate tako da prvo uvaljate u brašno, zatim u razmućeno jaje u koje možete dodati malo mlijeka i za kraj u krušne mrvice.

Uzmite jednu dublju tavu u koju zagrijete ulje i pohate. Kada palačinka poprimi zlatnu boju s jedne strane okrenite na drugu. Kada izvadite iz tave stavite na papirnate slavete kako bi se upio višak ulja.

Palačinke poslužite uz umak po izboru, a mi vam preopručamo da probate uz domaći tartar umak