Cheesecake je jedan od jednostavnijih kolača koje možete pripremiti, a podloga može biti od tijesta ili keksa. Ovaj recept je s mljevenim medenjacima, a med ide i u nadjev od sira. Dodajte jesensko voće - kruške, orahe i malo grožđica za savršen jesenski kolač. 6 trikova za savršen cheesecake
Recept za cheesecake s kruškama
Sastojci:
- 60 g mljevenih medenjaka
- 60 g šećera
- 4 do 6 žlica maslaca, otopljenog
Za nadjev:
- 230 g krem sira, omekšalog
- 240 g meda, podijeljeno
- 1 žlica soka od limuna
- 2 žličice sitno nasjeckanog svježeg đumbira
- 4 velika jaja, sobne temperature, lagano tučena
- 230 g (oko 3 komada) oguljenih i nasjeckanih srednjih krušaka
- 80 g grožđica
- 1 žlica maslaca
- 240 g sjeckanih oraha
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 162°. Oko i ispod kalupa omotajte aluminijsku foliju. U zdjeli pomiješati mljevene medenjake i šećer, umiješati 4 žlice maslaca, dodavati po potrebi. Smjesu utisnite u dno kalupa i stranice.
Istucite krem sir dok ne omekša, postupno dodajući 2/3 meda, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dodajte jaja i tucite ih mikserom na niskoj brzini dok se ne sjedine. Umiješajte polovicu nasjeckanih krušaka i grožđica. Preliti preko kore. Kalup za pečenje stavite u veći pleh i u pleh ulijte oko 5 cm vruće vode. Pecite oko sat i pol. Izvadite iz pećnice i iz posude nalivene vodom.
Ohladite kolač od sira na rešetki 10 minuta. Otpustite kalup za tortu i uklonite aluminijsku foliju. Kolač ohladite oko sat vremena. Ostavite u hladnjaku preko noći. Otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte preostali med i kruške te pržite i miješajte dok kruške ne omekšaju. Umiješajte orahe. Ohlađeni cheesecake pospite kruškama i orasima.