Takozvani kolač s anđeoskim suzama neki smatraju najboljom tortom od sira na svijetu. Jako je popularan na ruskim stranicama s receptima, a ime je dobio jer snijeg od bjelanjaka i šećera otprilike sat vremena nakon pečenja ostavlja na površini kapljice otopljenog šećera koje izgledaju kao suze. 

Ovaj kolač od sira varijanta je švedske meringue pite od skute - ostkaka, a recept prenosimo s portala Stil Kurir.

Sastojci

Sastojci za koru:

330 g brašna
1/2 margarina
50-60 ml mlijeka
1 jaje
1/2 praška za pecivo
75 g šećera
1 vanilin šećer

Za nadjev:

500 g svježeg sira
1 velika čaša šećera
1 žlica griza
2 žlice kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
3 žumanjka

Za meringue:

4 bjelanjka
100 g šećera
3-4 kapi soka od limuna

Recept za tortu s anđeoskim suzama

15:35
Korak 1

Izmiksajte tijesto

Brašno prosijte i dodajte sve suhe sastojke, zatim omekšali margarin. Izmiksajte glatko tijesto uz postepeno dodavanje mlakog mlijeka.

15:57
Korak 2

Ostavite da odstoji

Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

15:57
Korak 3

Izmiksajte nadjev

Sve sastojke za nadjev izmiksajte.

15:58
Korak 4

Nadjenite koru

Koru razvaljati i staviti u podmazan i pobrašnjen kalup. Rubove tijesta malo podignite prema stijenkama kalupa da se nadjev ne razlijeva. Dodajte nadjev.

15:58
Korak 5

Pecite

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.

15:59
Korak 6

Istucite

Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg, premažite preko nadjeva i vratite u pećnicu na točno 12 minuta. Morate se držati točnog vremena kako bi se na kolaču pojavile "anđelove suze". 

Torta s anđeoskim suzama je najbolja torta od sira na svijetu
Shutterstock 

15:59
Korak 7

Ohladite

Izvadite kolač iz pećnice i stavite ga u hladniju prostoriju. Kada se ohladi stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i da se na površini pojave kapljice u obliku suza po kojima je kolač dobio ime.