Čokoladne kolače malo tko odbija, a jednako je popularan i cheesecake, kolač od sira, ali i voćni kolači. Zamislite kolač koji spaja sve ove tri slastice - ukusan sočni biskvit od kakaa, bogat nadjev od sira i još jedan od malina i sve preliveno glazurom od čokolade s prženim kikirikijem.
Na YouTubeu Cookrate - Cakes pronašli smo najdivniji čokoladni desert ikad, a jednostavan je za napraviti. Uživajte!
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
prstohvat soli
40 g šećera
50 g brašna
25 g kakaa
100 ml mlijeka
Za nadjev od voća:
150 g malina
70 g šećera
20 g kukuruznog škroba
Za kremu od sira:
100 g ricotte ili krem sira
50 g šećera u prahu
150 ml slatkog vrhnja
Za glazuru:
200 g mliječne čokolade
30 ml ulja
100 g kikirikija
Kako pripremiti čokoladnu tortu od sira i voća
Umutite
Odvojite bjelanjke i žumanjke pa istucite bjelanjke sa prstohvatom soli. Postupno dodajte šećer i nastavite mutiti. U snijeg od bjelanjaka dodajte žumanjke i umutite. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao, te lagano promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Pecite biskvit
Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. Izvaditi koru iz tepsije, skinuti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi. Kad se kora ohladi, obrezati rubove i prepoloviti koru po dužini.
Izmiksajte
Izmiksajte vrhnje ili ricotta sir sa šećerom u prahu pa dodajte šlag i još izmiksajte.
Skuhajte voće
U lonac stavite maline i šećer, pa uz stalno miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte škrob i miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Izlijte u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata.
Premažite
Koru dobro premažite mlijekom, pa ostavite da se upije 5 minuta. Zatim rasporedite polovicu bijele kreme, a na to ide cijeli voćni nadjev. Stavite koru, preljte mlekom, a zatim preostalim bijelom kremom. Poravnajte i ostavite u hladnjaku oko pola sata.
Napravite glazuru
Otopite čokoladu s uljem, a kikiriki popržite ili kupite prženi. Nasjeckajte ga i dodajte u glazuru. Na pladanj stavite izdignutu rešetku i na nju stavite tortu pa je prelijte glazurom od čokolade. Spatulom premažite cijelu tortu i ostavite da se hladi još sat vremena u hladnjaku.
Detaljni postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice