FRITATA S KOBASICAMA: Brzo, sočno i konkretno - pravo je jelo za bilo koje doba dana

Za pripremu fritate ne morate biti od velikog kulinarskog iskustva.

Shutterstock

Volite li jaja ali i bogati doručak predlaćemo vam odlično jelo, fritatu s kobasicama. Fritata je talijansko jelo poput omleta, obogaćeno sastojcima poput mesa, sireva ili povrća.

Ukusno i hranjivo, fritata s kobasicama je jelo odlična ideja jer je izdašno ali i zato što se lako priprema, ono koje bez problema pripremaju i oni kojima kuhanje nije jača strana.

Sastojci:

6 jaja
125 ml vrhnja
sol i papar
25 g usitnjenog lista peršina
3 luka (nasjeckana na kolutove)
1 češanj češnjaka (protisnuti)
3 kuhane kobasice (narezane na kolutiće)
100 g smrznutog špinata (odledite i iscijedite)
75 g fino naribanog parmezana ili pecorino sira
30 g ulja
30 g maslaca

Priprema:

Pažljivo pirjajte luk i češnjak na ulju i maslacu u dubokoj tavi dok ne zazlate ili karameliziraju. Umiješajte jaja, peršin i vrhnje te začinite. Sve prelijte preko luka te dodajte kobasice i promiješajte. Dodajte sir i kuhajte oko tri minute. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i sve zajedno pecite 10 - 15 minuta. Poslužite toplo.