Pire krumpir je nezaobilazan dio našeg jelovnika, a povremeno mu volimo dodati i malo maslinovog ulja i češnjaka. Kako bi ovaj miks bio savršen, češnjak treba u potpunosti omekšati i ispustiti svoj divni miris i okus u ulje. Proces nije zahtjevan, ali računajte da s pripremom trebate početi ipak malo ranije no inače. 

Pire krumpir s češnjakom

Sastojci:

900 g krumpira
50 g maslaca
3 režnja češnjaka
8 žlica maslinovog ulja
Sol, papar

Priprema:

U malu posudu ulijte maslinovo ulje pa dodajte očišćene i prepolovljene režnjeve češnjaka. Stavite na najmanju moguću vatru i ostavite dulje vrijeme da češnjak omekša.

Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice jednake veličine pa ga skuhajte u slanoj vodi. Procijedite krumpir pa ga ostavite da odstoji pet minuta. Gnječilicom grubo izradite krumpir pa mu dodajte polovicu ulja i češnjaka. Dobro izradite pa dodajte ostatak ulja i češnjaka te listiće maslaca. Kad izradite sve grudice, dobro posolite i popaprite, promiješajte i poslužite.