Grah je vrlo česta namirnica u našim krajevima, a posebno paše u hladnim mjesecima. Ovaj put probajte grah na način kako ga pripremaju u Španjolskoj.

Sastojci:

  • 400 g graha
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 rajčice
  • 1 luk
  • 1/2 poriluka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevene slatke paprike

Priprema:

Grah namočite i ostavite preko noći. Idući dan procijedite, pa stavite u lonac i zalijte vodom da se natopi. Zatim dodajte nasjeckanu papriku, luk i češnjak, kao i poriluk. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar te pospite paprikom. Promiješajte, rajčice narežite i blanširajte 5 minuta. Ohladite i skinite kožicu pa narežite i dodajte grahu. Poklopite i kuhajte oko sat vremena.

Pripremu pogledajte u videu: