Grah je vrlo česta namirnica u našim krajevima, a posebno paše u hladnim mjesecima. Ovaj put probajte grah na način kako ga pripremaju u Španjolskoj.
Sastojci:
- 400 g graha
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 2 češnja češnjaka
- 2 rajčice
- 1 luk
- 1/2 poriluka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica mljevene slatke paprike
Priprema:
Grah namočite i ostavite preko noći. Idući dan procijedite, pa stavite u lonac i zalijte vodom da se natopi. Zatim dodajte nasjeckanu papriku, luk i češnjak, kao i poriluk. Dodajte maslinovo ulje, sol i papar te pospite paprikom. Promiješajte, rajčice narežite i blanširajte 5 minuta. Ohladite i skinite kožicu pa narežite i dodajte grahu. Poklopite i kuhajte oko sat vremena.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice