Kad nemate puno vremena za pripremu ručka, a želite zdravo jelo s ribom, ispecite losos u pećnici. Najjednostavnijim načinom pripreme lososa, pečenjem u foliji, zadržavamo sve okuse, a losos ostaje mekan i sočan. Kako pripremiti jelo za pečenje u škartocu
Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a losos spada u najzdravije ribe, a i u namirnice koje podižu raspoloženje.
Sastojci:
- 1 kg fileta lososa
- 1 žlica meda
- 3 češnjaka
- 2 žlice soja umaka
- 1 žličica rižinog octa (može i jabučni)
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žličica svježe naribanog đumbira
- crni papar
- 2 mlada luka
- pola žličice sjemenki sezama
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 190°C. Pleh za pečenje obložite aluminijskom folijom. U maloj zdjelici pomiješajte med, češnjak, soja umak, ocat, papar, ulje i đumbir. Losos stavite u pleh na foliju, prelijte ga pripremljenom marinadom pa od folije formirajte paketić. Pecite 15-20 minuta, a zatim rastvorite foliju i pecite još tri minute kako bi losos poprimio lijepu boju. Pospite sezamom i nasjeckanim mladim lukom.