Pastrva je najpopularnija slatkovodna riba, blizak je srodnik lososu i spada pod masniju vrstu riba. Dostupne su cijele godine, a mogu se pržiti, poširati, peći ili dimiti. Danas vam preporučujemo da pastrvu pripremite s povrćem i zapečete u pećnici.
Sastojci:
- 3 pastrve
- 2 češnja češnjaka
- ružmarin, peršinov list
- maslinovo ulje
- papar, sol
- 4 krumpira
- 1 rajčica
- 1 tikvica
- 2 mrkve
- 2 zelene paprike
- 2 glavice crvenog luka
- limun
Priprema:
U posudu ulijte ulja, začine, potisnite češnjak i nasjeckani peršin i ružmarin. U posudu dodajte ribu i marinirajte ju u ulju. Stavite ju u tepsiju, povrće narežite i stavite u marinadu u kojem je bila riba. Posložite povrće oko ribe, a ostatkom marinade još jednom sve premažite. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice