Takozvana jela u "škartocu" pripremaju se uz pomoć papira za pečenje. Za ovu tehniku, koju u Francuskoj zovu "en papillote", a u Italiji "al cartoccio", važno je znati da se namirnice krčkaju u vlastitim sokovima, uz minimalni izvor masnoće, a odlična je kako za jela s ribom tako i ona s mesom i povrćem.

Kod vađenja jela iz pećnice te pri posluživanjuvažno je pripaziti jer se pri pečenju u papirnatom omotaču u paketiću nakuplja para, stoga otvarajte oprezno.

Kad koristite ovu tehniku pečenja, hranu zamotate u paketiće, a preporučujemo dva načina.

Bombon

Paketići koji su s obje strane svezani kuhinjskim koncem izgledaju poput bombona. Ovakav način pakiranja prikladan je za manje komade voća, povrća i sličnog. Sastojke poredajte na papir za pečenje, sa strana ostavite malo slobodnog prostora, a zatim oblikujte paketiće u obliku bombona ili vrećica.

Omotnica

Ovaj se oblik formira na sljedeći način: presavijte jedan komad papira za pečenje ili spojite dva komada papira. Uglove presavijte nekoliko puta i pričvrstite ih kvačicama. Omotnica je prikladna za veće porcije, primjerice za tikvice, lazanje, svinski lungić i slično.