Na Pepelnicu ili Čistu srijedu po običaju se posti i na jelovniku je najčešće riba. Ove godine na isti dan pada i Dan zaljubljenih, pa ako ste u potrazi za finim receptom za ribu, isprobajte ribu u hrskavoj korici od krušnih mrvica s aromatičnimumakom od maslaca, limuna, češnjaka i peršina. 

Ovo predivno jelo jednostavno se topi u ustima, a odličan je izbor za valentinovsku večeru. Možete koristiti bakalar ili neku drugu bijelu ribu, a recept prenosimo s YouTube kanala One day One recipe.

Sastojci

600 g fileta bakalara (ili neke druge bijele ribe)
35 g krušnih mrvica
25 g maslaca
1 limun
1/2 luka
svjež peršin
1 češanj češnjaka
2 žlice bijelog vina

Recept za ribu u krušnim mrvicama

14:59
Korak 1

Marinirajte

Filete ribe prelijte sokom od limuna. Zalijte bijelim vinom, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira oko 30 minuta u hladnjaku.

15:14
Korak 2

Napravite umak

Pomiješajte sitno nasjeckani luk i češnjak pa dodajte nasjeckani peršin, naribanu koricu limuna, nasjeckani maslac i krušne mrvice. Smjesu rukama malo promiješajte i prelijte preko ribe koju ste prethodno posolili i popaprili. Pokapajte maslinovim uljem.

15:15
Korak 3

Pecite

Pecite ribu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta.

Postupak pogledajte u videu: