Tikvice su i ove godine gastro hit sezone. Odličan su izvor vitamina C, a zbog količine vode od koje su sačinjene sadrže malo kalorija. Možete ih spremati na puno načina, kao naprimjerpohati, ribati ili ispeći na roštilju ili tavici.
Predlažemo vam da isprobate ovaj lagani i kremasti recept sa sirom koji je gotov u samo 20 minuta.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 200 g krem sira
- češnjak
- peršin
- sol
- papar
Priprema:
Tikvice dobro operite, odsjecite im krajeve, pa nožem ili pilerom napravite dugačke trake. Odložite ih ma čiste krpe i ostavite ih da odstoje kako bi otpustile višak vode. Možete ih malo posoliti, kako bi brže pustile vodu.
Punjenje pripremite u zdjelici tako da pomiješate sir sa češnjakom i peršinom. Od začina stavite sol i papar, a možete dodati još i timjana.
Zagrijte tavicu na štednjaku, trakice isprecite sa svake strane po 2 minute. Skinite s vatre te počnite puniti kremom. Uz sir kao dodatak možete dodati šunku, piletinu ili losos.
Srolajte ih, a kako bi vam ostale čvršće možete ih probosti čačalicom.
Rolice možete poslužiti kao dodatak nekom mesu, kao zasebno hladno predjelo ili zalogajčić na druženju uz vino.