Godišnje doba jesen donosi mnoge plodove, jabuke, kruške, grožđe, gljive, a neokrunjeni kraljevi zasigurno su bundeva i kesten. 5 recepata za jela s jesenskim plodovima: Iskoristite sezonu gljiva, kestena i bundeve i pripremite ukusna i topla jela s okusima jeseni.
"Bundeva ima veliku nutritivnu vrijednost, nevjerojatno je svestrana namirnica i može se dodati različitim jelima", kaže Amy Kimberlain, glasnogovornica Akademije za prehranu i dijetetiku za portal Countryliving.com.
Donosimo vam i ukusan recept za palačinke s portala Childrens.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- ½ šalice mlijeka
- 1 šalica pirea od bundeve
- 1 žlica meda
- ¾ šalice integralnog pšeničnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žlica mljevenog cimeta
- 1 žlica ulja
Priprema:
Izgnječite zrele banane dok smjesa ne bude bez grudica. Dodajte jaja i miksajte do glatke smjese. Dodajte mlijeko, pire od bundeve i med i promiješajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Promiješajte da se sjedini.
U tavu stavite žlicu ulja i zagrijavajte na srednjoj vatri minutu. Ulijte tijesto u tavu za svaku palačinku. Pecite dok palačinka ne nabubri i dok se rubovi ne osuše. Okrenite i pecite dok lagano ne porumeni s obje strane.
Izvor: Childrens