Ako su vam dosadile klasične američke palačinke, u smjesu dodajte naribane jabuke, malo cimeta u prahu i par kapi ekstrakta vanilije.
Palačinke po želji servirajte s preljevom od karamele ili sladoledom od vanilije.
Sastojci:
150 g naribane jabuke
¼ žličice cimeta
2 žličice limunovog soka
230 ml mlijeka
60 g maslaca
1 jaje (M)
150 g glatkog brašna
1 žlica smeđeg šećera
1 ¼ žličice praška za pecivo
Priprema:
Pomiješajte jabuku, cimet, limunov sok, mlijeko, rastopljeni maslac i jaje. U drugoj zdjeli prosijte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smeđi šećer. Suhe sastojke dodajte u smjesu jaja i maslaca pa miješajte dok se ne sjedine.
Zagrijte lagano nauljenu tavu na srednje jakoj vatri. Zagrabite kutlačom malo smjese i stavite na tavu. Imajte na umu da palačinke moraju biti manje i deblje.
Pričekajte da porumeni s jedne strane, otprilike tri minuta, pa preokrenite i pecite još dvije do tri minute. Izvadite na tanjur i ponovite postupak s ostatkom smjese.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice