Najpopularniji talijanski desert tiramisu vole u cijelom svijetu, aklasičan recept jednostavno se priprema i to bez pečenja. Postoje razne verzije ove slastice, od voćnih do brzih i onih s jeftinijim sastojcima, npr. s instant kavom.
Ako ste uživali u ljetnim verzijama tiramisua s borovnicama, višnjama ili pak tiramisu s okusom gin tonica, možda vam se svidi i jesenska varijanta s jabukama i bez kofeina.
Sastojci:
- 2 jabuke
- 3 jaja
- 200 ml soka od jabuke
- 140 g šećera
- 120 g brašna
- 2 žličice soka od limuna
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica likera od marelice
Za kremu:
- 125 g mlaćenice
- 125 g jogurta
- 30 g šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
- 2 žličice likera od jaja
Priprema:
Jaja, šećer i sol pjenasto izmiksajte i pažljivo umiješajte u brašno. Prebacite u pleh i pecite 7 minuta na 180°C.
Jabuke ogulite, narežite na kockice, prelijte sokom od jabuke dok ne omekšaju i po ukusu dodajte šećer, sok od limuna i liker od marelice.
Za kremu pomiješajte mlaćenicu, jogurt i šećer pa dobro izmiješajte. Umutite vrhnje i umiješajte liker od jaja.
Rasporedite jabuke po tijestu, pa na sloj od jabuka stavite sloj kreme. Držite u hladnjaku do posluživanja.