Jesenski tiramisu s jabukama i bez kofeina

Talijanski desert omiljen je u raznim verzijama.

Shutterstock

Najpopularniji talijanski desert tiramisu vole u cijelom svijetu, aklasičan recept jednostavno se priprema i to bez pečenja. Postoje razne verzije ove slastice, od voćnih do brzih i onih s jeftinijim sastojcima, npr. s instant kavom.

Ako ste uživali u ljetnim verzijama tiramisua s borovnicama, višnjama ili pak tiramisu s okusom gin tonica, možda vam se svidi i jesenska varijanta s jabukama i bez kofeina. 

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 3 jaja
  • 200 ml soka od jabuke
  • 140 g šećera
  • 120 g brašna
  • 2 žličice soka od limuna
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica likera od marelice
Shutterstock 

Za kremu:

  • 125 g mlaćenice
  • 125 g jogurta
  • 30 g šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 2 žličice likera od jaja

Priprema

Jaja, šećer i sol pjenasto izmiksajte i pažljivo umiješajte u brašno. Prebacite u pleh i pecite 7 minuta na 180°C.

Jabuke ogulite, narežite na kockice, prelijte sokom od jabuke dok ne omekšaju i po ukusu dodajte šećer, sok od limuna i liker od marelice.

Za kremu pomiješajte mlaćenicu, jogurt i šećer pa dobro izmiješajte. Umutite vrhnje i umiješajte liker od jaja.

Rasporedite jabuke po tijestu, pa na sloj od jabuka stavite sloj kreme. Držite u hladnjaku do posluživanja.