Mnogima je najdraži desert tiramisu, a mi smo pronašli recept za tiramisu u ljetnoj kombinaciji s limunom. Limun ovom klasičnom talijanskom desertu daje posebnu svježinu i prozračnost.

Ako želite probati još jednu ljetnu verziju tiramisua, preporučamo da probate naš recept za tiramisu od borovnice. 

Sastojci:

  • 380 g slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 450 g krem sira
  • 2 žličice narivane limunove korice
  • prstohvat soli
  • 200 g piškota
  • 320 ml limunade
  • 180 ml limoncella

Krema od limuna: 

  • 1 jaje
  • 30 ml soka od limuna
  • 1 žličica korice limuna
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 90 g krem ​​sira 

Priprema

Mikserom na srednjoj brzini izmiksajte slako vrhnje i šećer dok smjesa ne postane čvrsta. U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, naribanu koricu limuna i sol. U smjesu dodajte otprilike jednu trećinu šlaga i promiješajte da se sjedini. Smjesu umiješajte u preostali šlag.

Za kremu od limuna u manjoj posudi pomiješajte jaja i limunov sok. Kuhajte i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne. Ohladite na sobnoj temperaturi. Umiješajte koricu limuna i ekstrakt vnilije. Dobro promiješajte. U maloj posudi miksajte smjesu krem sira i limuna dok se ne sjedine. Žlicom stavite 

U plitkoj zdjeli pomiješajte limunadu i liker od limuna. Umočite svaku piškotu u smjesu limunade s obje strane, nakratko. Odozgo rasporedite pola smjese od šlaga. Premažite kremom od limuna pazeći da se previše ne umiješa u sloj bijele kreme.

Ponovite s preostalnom smjesom limunade i piškota. Odozgo premažite preostalom kremom od limuna. Žlicom stavite preostalu smjesu kreme u vrećicu s velikom okruglim vrhom i prebacite je preko vrha torte. Ostavite tiramisu u hladnjaku najmanje 3 sata ili preko noći. Na vrh stavite nasjeckanu koricu limuna.