Talijanski desert tiramisu predivan je, a jednostavan kolač koji obožavaju diljem svijeta. No ako vam je dosadio klasičan okus, dodajte mu svježe voće ili voće iz kompota, a odličan su odabir višnje. Samo pripazite na koštice jer mogu značajno pokvariti krajnji dojam.
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 6 žlica kave
- 500 g mascarponea
- 300 g piškota
- višnje bez koštica
- kakao (za posipanje)
Priprema:
Skuhajte tursku kavu. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke pomiješajte s ostatkom šećera i mascarponeom i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.Kad je krema dobro razrađena, drvenom žlicom ili špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Piškote namočite u kavu i složite na dno kalupa ili u čaše.
Na piškote rasporedite polovicu kreme i dio višanja. Zatim opet složite red piškote te završite slojem kreme. Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku te prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite ostatkom voća.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice