Talijanski desert tiramisu predivan je, a jednostavan kolač koji obožavaju diljem svijeta. No ako vam je dosadio klasičan okus, dodajte mu svježe voće ili voće iz kompota, a odličan su odabir višnje. Samo pripazite na koštice jer mogu značajno pokvariti krajnji dojam. 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 6 žlica kave
  • 500 g mascarponea
  • 300 g piškota
  • višnje bez koštica
  • kakao (za posipanje)
undefined
Shutterstock 

Priprema:

Skuhajte tursku kavu. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke pomiješajte s ostatkom šećera i mascarponeom i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.Kad je krema dobro razrađena, drvenom žlicom ili špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Piškote namočite u kavu i složite na dno kalupa ili u čaše.

Na piškote rasporedite polovicu kreme i dio višanja. Zatim opet složite red piškote te završite slojem kreme. Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku te prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite ostatkom voća.