Slatki makaroni često su se našli na stolovima domaćica u Jugoslaviji koje su ih umjesto kolača pripremale djeci i unucima. Vrlo su jednostavni za pripremu, a recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
250 g tjestenine
50 g krušnih mrvica
50 g šećera
1 vanilin šećer
ulje
Piprema.
Skuhajte makarone i ostavite ih poklopljene u vodi dok pripremate slatki nadjev. Na laganoj vatri propržite krušne mrvice, tako da dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim dodajte i šećer.
Promiješajte, odvojite dvije žlice smjese sa strane, ocijedite vodu iz makarona, pa ih dodajte u mrvice i šećer. Pržite još minutu, dvije, pa sklonite s vatre. Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha, grožđica itd. Stavite u zdjelicu ili tanjure te pospite smjesom od mrvica i šećera koju ste prethodno odvojili.
Izvor: Stil.rs
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice