Palačinke se čine kao jedan od, ako ne najjednostavniji i najbrži desert, ali nije sve tako jednostavno kao što se čini. Kako bi ovi zalogajčići bili savršeno mekani i ukusni, tajna je u količini i kvaliteti namirnica koje koristite.
Mnogi smatraju da će jaja palačinkama dati bolji okus, ali zbog njih one mogu biti žilave i tvrde.
Na primjer, ako u 500 ml mlijeka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo. Idealna količina je 2 jaja na svakih 500 ml mlijeka. Upravo taj odnos osigurava pripremu najljepših palačinki.
Osim jaja, i o brašnu ovisi hoće li palačinke biti mekane. Ako koristite 2 jaja i 500 ml mlijeka, dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosijte nekoliko puta.
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave