Možete nabaviti svježi ananas, narezati na kocke i zamrznuti ili jednostavno kupite već zaleđeni koji odmah možete ubaciti u procesor hrane. Dok smrznuti ananas stvara kremastu slatku bazu, kokosovo mlijeko dodaje bogatstvo okusa, a kokosova voda slatkoću i dovoljno tekućine za miješanje.

Ako vam sorbet nije dovoljno sladak, umiješajte žlicu agavinog sirupa.

Sorbet od ananasa

Sastojci:

300 g smrznutog ananasa
60 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
100 ml kokosove vode

Priprema:

Stavite navedene sastojke u multipraktik i miksajte dok se ananas ne razlomi na manje komade. Nastavite pulsirati i po potrebi ostružite

Nakon što bude vidljivo vrlo malo komadića ananasa, ostavite multipraktik uključen još najmanje jednu minutu kako bi dobili najkremastiju konzistenciju. Prebacite u manje čaše, po želji dekorirajte s listićima mente i odmah poslužite.