Obožavate čokoladne kolače, ali pazite na unos masti? Ovu poslasticu možete pripremiti i s vodom. Za glazuru može poslužiti crna čokolada, a možete skuhati i kakao s malo vode i vanilin šećerom.
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 3 žlice pekmeza (po želji)
- prašak za pecivo
- 1,5 šalica šećera
- 2 šalice vode
- žličica cimeta
Shutterstock
Za glazuru:
- crna čokolada ili 2 žlice kakaa
- vanilin šećer
- malo vode
Priprema:
Pomiješajte šećer i vodu pa dodajte sve sastojke i dobro ih izmiksajte. Manju tepsiju obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu pa pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Kolač prelijte glazurom od čokolade.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice