3 IDEJE ZA RUČAK: Brza, lagana i ukusna jela na stolu su za samo 15 minuta

Brzi recepti kad nemate vremena, a gladni ste.

Shutterstock

Kuhanje je užitak, ali često zahtjeva prethodnu pripremu, od nabavke svih potrebnih namirnica do samog procesa pripreme jela. Kad nemate vremena, ali ni ideja što kuhati, iskoristite ova 3 recepta za brze, lagane, ali jako ukusne obroke.

1. Špageti u umaku od rajčice

Sastojci:

  • tjestenine po želji
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 500 ml umaka od rajčice (npr. passata)
  • 200 g šampinjona (ili slanine)
  • sol, papar, origano, začini po želji

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte luk i češnjak s mrkvom. Kad mrkva omekša, a luk poprimi zlatnu nijansu dodajte gljive ili slaninu. I nakon nekoliko minuta umak od rajčice. Dinstajte zajedno oko desetak minuta. Dodajte začine, stavite kuhati tjesteninu i kad je umak gotov prelijte tjesteninu i gore naribajte sir. 

2. Zapečeno povrće

Shutterstock 

Sastojci:

  • 2 rajčice
  • 2 patlidžana
  • 2 paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 veća krumpira
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo mlijeka

Priprema:

Rajčicu i patlidžan narežite na kolutove, papriku na ploške, a luk na kolutiće. Povrće posložite u tepsiju i malo ga prelijte uljem te posolite i popaprite. Pecite u pećnici 15 minuta na 250 stupnjeva. Za to vrijeme izmiksajte 200 ml kiselog vrhnja, jaja i mlijeko, pa smjesom prelijte povrće i vratite u pećnicu da se zapeče.

3. Salata od tune

Shutterstock 

Sastojci:

  • konzerva tunjevine
  • 1 glavica luka
  • 100 g graha iz konzerve
  • 50 g kukuruza šećerca
  • sok od 1 limuna
  • 3 kisela krastavca
  • 2 rotkvice
  • kockice kruha
  • sol i papar

Priprema:

Pomiješajte tunjevinu, narezani luk, grah iz konzerve, kukuruz. Dodajte krastavce, rotkvice i kockice kruha, začinite i dodajte sok od limuna. Sve dobro izmiješajte, a možete dodati još neko povrće po želji.