Priprema finih palačinki sa špinatom neće ti oduzeti puno vremena, a krajnji će rezultat oduševiti tvoje najmilije.

Količine u nastavku dostatne su za dvije osobe, a preporučujemo da ih poslužite s poširanim jajem i grčkim jogurtom.

Palačinke od špinata

Sastojci:

100 g špinata
50 g maslaca
3 jaja
1/4 žličice muškatnog oraščića
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
250-300 ml mlijeka
150 g grčkog jogurta

Postupak:

Špinat kratko termički obradite u tavi na srednjoj vatri dok ne uvene. Prebacite ga u blender. Na istoj tavi otopite maslac, kada se maslac otopio maknite s vatre i ostavite ga minutu da se malo ohladi. Maslac dodajte u blender sa špinatom, dodajte jedno jaje, malo soli pa sve dobro izmiksajte.

Brašno, prašak za pecivo i muškatni oraščić izvažite pa dodajte u blender sa špinatom. Dodajte o 250 ml mlijeka pa blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako volite rjeđu smjesu i tanje palačinke, možete dodati još 50 ml mlijeka. Smjesu prebacite u zdjelu ili mjericu, u nešto iz čega ćete je lako izliti u tavu.

Istu tavu u kojoj ste otopili maslac možete upotrijebiti i za pečenje palačinki. Stavite je na srednju vatru i čekajte da se zagrije. Ulijte smjesu u tavu i pecite dvije minute sa svake strane. Ponovite proces dok ne potrošite svu smjesu. Gotove palačinke možete premjestiti na lim i staviti u toplu pećnicu kako se ne bi ohladile prije serviranja. Poslužite ih s poširanim jajem i žlicom grčkog jogurta. Dobar tek!