Zrele banane idealne su za banana kruh. Iako postoje mnogi recepti koji predlažu razne dodatke kojima ćete obogatiti okus ovog jednostavnog kolača, ponekad želimo najjednostavniji i osnovan recept u kojem do izražaja dolazi okus banane. Na YouTube kanalu Allrecipes su pokazali kako pripremiti banana banana kruh (namjerno su stavili bananu dva puta u naziv jer zašto "pokvariti" okus glavnog sastojka?
Sastojci:
- 2 šalice brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 3/4 šalice smeđeg šećera (ili običnog)
- 1/2 šalice maslaca
- 2 jaja
- 4-5 zrele banane
Priprema:
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Izmiksajte maslac sobne temperature i smeđi šećer pa dodajte jaja i izgnječene banane. Dobro promiješajte pa u smjesu uspite brašno i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Smjesu izlijte u nauljenu tepsiju. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 60 minuta. Kad čačkalica izađe čista, kruh je gotov. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta pa izvadite.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice