Zrele banane idealne su za banana kruh. Iako postoje mnogi recepti koji predlažu razne dodatke kojima ćete obogatiti okus ovog jednostavnog kolača, ponekad želimo najjednostavniji i osnovan recept u kojem do izražaja dolazi okus banane. Na YouTube kanalu Allrecipes su pokazali kako pripremiti banana banana kruh (namjerno su stavili bananu dva puta u naziv jer zašto "pokvariti" okus glavnog sastojka?

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 3/4 šalice smeđeg šećera (ili običnog)
  • 1/2 šalice maslaca
  • 2 jaja
  • 4-5 zrele banane

Priprema:

Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Izmiksajte maslac sobne temperature i smeđi šećer pa dodajte jaja i izgnječene banane. Dobro promiješajte pa u smjesu uspite brašno i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Smjesu izlijte u nauljenu tepsiju. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 60 minuta. Kad čačkalica izađe čista, kruh je gotov. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta pa izvadite.

Postupak pripreme pogledajte u videu: