Palenta je zdravo jelo koje možemo jesti za doručak i večeru ili kao prilog uz ukusan umak za ručak. Ukoliko vas interesira kako da skuhate savršeno kremastu palentu, odgovor ćete doznati u nastavku.
U lonac ulijete dvije šalice vode i dvije šalice mlijeka te zakuhajte. Poslije toga dodajte postupno jednu šalicu palente da ne nastanu grudice, a nakon toga miješajte na laganoj vatri sve dok palenta ne postane mekana i dok ne izgubi zrnastu strukturu te ne odljepljuje od bočnih strana lonca prilikom miješanja.
Kako bi bila kremaste strukture, pred sam kraj kuhanja u palentu umiješajte malo maslaca i nakon toga sitno nasjeckanog ili naribanog parmezana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice