Pileći paprikaš se priprema s crvenom paprikom, ali možete napraviti verziju na bijelo. Kremasti pileći gulaš s krumpirom i povrćem i vrhnjem savršeno je jelo za hladne dane.

Sastojci:

  • 700 g pilećih bataka bez kostiju
  • 2 žlice ulja
  • 2 mrkve narezane na kockice
  • 1 manja glavica luka nasjeckana
  • 2 rebra celera, narezana na kockice
  • 5 žlica brašna
  • ½ žličice ružmarina
  • ½ žličice majčine dušice
  • ¼ žličice mljevene kadulje
  • sol i crni papar
  • 800 g krumpira narezanog na kockice
  • ½ crvene paprike sitno nasjeckane
  • 60 ml bijelog vina
  • 950 ml pilećeg temeljca
  • 240 g mahuna sitno narezanih
  • 120 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Ispecite piletinu. Na preostalom ulju pržite luk, mrkvu i celer oko 3 minute ili dok luk malo ne omekša. Umiješajte 3 žlice brašna, začine te sol i papar po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minute.

Dodajte krumpir, crvenu papriku, bijelo vino, prženu piletinu i temeljac. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 minuta. Maknite poklopac i umiješajte mahune i vrhnje. Možete pirjati nepoklopljeno još 10 minuta.

Za gustoću pomiješajte preostale 2 žlice brašna i 240 ml temeljca. Dobro protresite (pazite da nema grudica) i dodajte malo po malo u gulaš dok ne dobijete željenu gustoću.

 Izvor: StvarUkusa