Pileći paprikaš se priprema s crvenom paprikom, ali možete napraviti verziju na bijelo. Kremasti pileći gulaš s krumpirom i povrćem i vrhnjem savršeno je jelo za hladne dane.
Sastojci:
- 700 g pilećih bataka bez kostiju
- 2 žlice ulja
- 2 mrkve narezane na kockice
- 1 manja glavica luka nasjeckana
- 2 rebra celera, narezana na kockice
- 5 žlica brašna
- ½ žličice ružmarina
- ½ žličice majčine dušice
- ¼ žličice mljevene kadulje
- sol i crni papar
- 800 g krumpira narezanog na kockice
- ½ crvene paprike sitno nasjeckane
- 60 ml bijelog vina
- 950 ml pilećeg temeljca
- 240 g mahuna sitno narezanih
- 120 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Ispecite piletinu. Na preostalom ulju pržite luk, mrkvu i celer oko 3 minute ili dok luk malo ne omekša. Umiješajte 3 žlice brašna, začine te sol i papar po ukusu. Pržite na srednjoj vatri oko 2 minute.
Dodajte krumpir, crvenu papriku, bijelo vino, prženu piletinu i temeljac. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 30 minuta. Maknite poklopac i umiješajte mahune i vrhnje. Možete pirjati nepoklopljeno još 10 minuta.
Za gustoću pomiješajte preostale 2 žlice brašna i 240 ml temeljca. Dobro protresite (pazite da nema grudica) i dodajte malo po malo u gulaš dok ne dobijete željenu gustoću.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice