Čitateljica Lucijaposlala nam je recept za bečke vanilin roščiće.

Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Pročitajte detaljna Pravila nagradnog natječaja.

Recept čitateljice Lucije za bečke vanilin roščiće

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 150 g mljevenih badema
  • 120g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g šećera u prahu
  • vanilin šećer

Priprema:

Rukama umijesimo jednolično tijesto od maslaca, šećera, mljevenih badema, vanilin šećer, brašna i dva žumanjka. Mijesimo na pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto podijelimo na tri jednaka dijela. Od svakog dijela oblikujemo tanku duguljastu formu. Forme narežemo na komade od oko 10-ak centimetara. Od svakog komada formiramo roščiće i poredamo u posudi za pečenje. Pečemo 15 minuta u pećnici predhodno zagrijanoj na 180°C. Ispečene roščiće poredamo na tanjur za serviranje i pospemo šećerom u prahu.