Čitateljica Sanelaposlala nam je recept za tortu od pudinga.

Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Pročitajte detaljna Pravila nagradnog natječaja.

Recept čitateljice Sanele za tortu od pudinga

Sastojci:

Žuti dio:

  • 750 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 2 praška za puding od vanilije

Smeđi dio:

  • 750 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 2 praška za puding od čokolade
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 300 g keksa s maslacem

Ukrašavanje:

  • 4 vrećice šlaga u prahu (ukupno 160 g)
  • 200 ml hladne vode
  • boja po želji (u prahu ili gelu ili tekuća)

Potrebno je još i: slastičarska vrećica za ukrašavanje, nastavak za ukrašavanje za izradu ruža Wilton 2D ili 1 M

Priprema:

Obruč za torte (npr. okrugli, promjera 24 cm) obložite papirom za pečenje.
Kekse natrgajte na komade.
Čokoladu za kuhanje nasjeckajte.
Za žuti dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruće dodajte polovicu natrganih keksa i dobro promiješajte. Posudu ostavite na sobnoj temperaturi dok kuhate drugi puding
Za smeđi dio, 150 mlijeka pomiješajte s praškom za puding i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhajte i u njemu skuhajte puding. U vruću smjesu dodajte čokoladu za kuhanje i dobro promiješajte da se sva čokolada rastopi. U smjesu dodajte preostale natrgane kekse i dobro promiješajte.
U obruč za torte naizmjence stavljajte jednu i drugu smjesu pritom sve dobro pritisnite žlicom da bude zbijeno, tj. kako bi se obje smjese i keksi povezali, da ne bi ostale praznine među njima.
Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ju stavite u hladnjak na 1-2 sata.
Za ukrašavanje, u posudu stavite prašak za šlag i ulijte hladnu vodu pa miksajte mikserom na najvećoj brzini da dobijete čvrsti šlag.
Izvadite tortu iz hladnjaka, skinite obruč, odlijepite papir za pečenje i sasvim tanko ju omažite šlagom odozgo i sa strane.
Od preostalog šlaga odvojite 1/3. U tu 1/3 šlaga umiješajte malo boje da dobijete željenu nijansu. Ostatak šlaga (2/3) ostaje bijel (naravno, ako želite, možete I u taj dio dodati neku boju).
Slastičarskoj vrećici za ukrašavanje odrežite vrh i u nju stavite nastavak Wilton 2D (može i 1M).
Uz jednu stranicu slastičarske vrećice razmažite čitavom dužinom žuti šlag, a ostatak vrećice napunite bijelim šlagom. Odozgo i sa strane po torti oblikujte ruže nastavkom Wilton 2D. Između ruža možete istisnuti manje puslice.
Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.