Čitateljica Marija poslala nam je recept za Bounty tortu bez pečenja.

Recept koji će dobiti najviše reakcija ispod članka do 3. rujna u 10 sati osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.

Pročitajte detaljna Pravila nagradnog natječaja.

Recept čitateljice Marije za Bounty tortu bez pečenja

Sastojci:

Podloga:

  • 150 g mljevenog keksa
  • 80 ml mlijeka
  • 100 margarina ili maslaca
  • 80 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 250 g sira mascarponea
  • 2,5 dcl slatkog vrhnja
  • 100 g namaz od kokosa
  • 40 g kokosa

Ganache:

  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade za kuhanje
bounty2.jpg
privatna arhiva 

Priprema:

U lonac dodajte margarin ili maslac, isjeckanu čokoladu za kuhanje, šećer i prelijte sa mlijekom. Sastojke stavite kuhati na laganu temperaturu dok se ne istope. Kada je gotovo sklonite sa strane. U zdjelu dodajte mljeveni keks i napravite udubinu u sredini, te dodajte pripremljene sastojke. Sve sjedinite. Na tacnu postavite obruč promjera 26 cm, te rasporedite smjesu. Podlogu stavite u frižider da se stegne.

Pomiješati sir i namaz od kokosa, u to dodati šlag od slatkog vrhnja, te na kraju kokos.

Za ganache u zdjelu dodajte čokoladu za kuhanje i prelijte sa vrhnjem za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Prelijte preko cijele torte. Tortu posipajte sa kokosom. Stavite u hladnjak da se čokolada stegne.